[PAGE FIELD RECURSIVE]

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder

"Hos Nykredit anerkender vi de unikke egenskaber man som elitesportsudøver besidder, og er derfor imødekommende over for udøvere - nuværende som tidligere - der ønsker at gøre karriere hos os."

- Arne Sørensen, Underdirektør i Nykredit Direkte ®

Jobafklaring og strategi

Når du skal finde dit ønske job, er det vigtigt at have en klar strategi for, hvad du vil lave, og hvordan du skal finde mulighederne for ansættelse i stedet for at zappe tilfældigt rundt.

Så tag dig tid til at planlægge din civile karriere og stil dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvad har jeg lyst til at lave om 2 år, 5 år og 10 år?
  Sæt langsigtede mål for karrieren. Før du begynder en jobsøgning, bør du vide, i hvilken retning du vil gå. Tal eventuelt med din familie, venner eller andre, der kender dig godt, og spørg dem hvilke jobs de kan se dig i.
 • Hvad har jeg lyst til at lave i de kommende måneder?
  Dine kortsigtede mål er vigtige og skal være opnåelige. Overvej hvad du kan gøre for at supplere dine kompetencer, erfaringer og uddannelse for at optimere mulighederne for at nå de langsigtede mål.
 • Hvad er jeg god til?
  Vær ærlig: du vil kun opnå succes i din kommende karriere, hvis du laver noget, som du har talent for eller viljen til at få talent for. Sådan er det i sportens verden og i det civile erhvervsliv.

 

Brug dit netværk

Det sidste og meget vigtige spørgsmål i denne proces er:

 • Hvem kan hjælpe mig?
  Du er som elitesportsudøver i den heldige situation, at mange kender dig, og din dagligdag giver dig mulighed for at møde en række potentielle arbejdsgivere blandt eksempelvis sponsorerne i din klub. UDNYT DET!

  Op mod 75 % af alle stillinger besættes via netværk, der ud over sponsorerne i klubben kan være familiemedlemmer, venner, tidligere og nuværende holdkammerater.

  Dit arbejde i dit netværk består i at sørge for, at alle ved, hvad du kan og vil.  Bed dine bekendte om at sige det videre til nogle i deres netværk, der kunne have relevans for dig.

  Du skal være opmærksom på at det er DIG, der skal være den opsøgende, jobbet kommer meget sjældent dalende ned fra himlen, uden du har gjort en indsats.

  Netværket kan også bruges til at lette din research på et konkret job, som du allerede har besluttet dig for at søge, hvad enten det er en opslået stilling eller et job, du søger uopfordret. På den måde får du viden om, hvad jobbet indebærer, hvorved du bedre kan beskrive, hvordan du vil løse opgaverne, hvis du bliver ansat.

Brug dit netværk til at finde ud af:

 • Hvor der findes job, du kan søge uopfordret?
 • Hvordan du henvender dig til virksomheden?
 • Om du passer til virksomheden og om virksomheden passer til dig?

 

TIP: Meld dig ind i Sportsalumni.dk, hvis du vil udbygge dit professionelle netværk: http://sportsalumni.dk